
فلاش تانک یا سیفون ؟ مسئله این است. در این مقاله ما بصورت کامل تفاوت این دو را خدمت شما ارائه میکنیم.
سیستمهای سیفون توالت اولین بار در اواخر قرن 16 میلادی اختراع شدند.
این سیستم تقریبا همان کارایی فلاش تانک های امروزی و مدرن را داشت.
این سیستم منجر به ظهور توالتهای مجهز به فلاش تانکهای مدرن شد.
تقریبا همه سازندگان توالت فرنگی بزرگ در دنیا، هر کدام سیستم فلاش تانک مخصوص و منحصر به فرد خودش را طراحی و اجرا میکند.
فرق فلاش تانکها بر اساس نوع گردش آب، قدرت جریان آب و … تقسیم بندی میشوند که در مقاله انواع چینی بهداشتی بصورت کامل به آن پرداختیم.
جدیدا فلاش تانکسهای جدیدی ساخته شده که آب خارج شده از روشویی را به جای فرستادن در فاضلاب، به داخل فلاش تانک میریزد تا در مصرف آب به شدت صرفهجویی شود.
فلاش تانک دقیقا چیست؟

به مخزن آبی گفته میشود که در بالای کاسه توالت یا توالت فرنگی قرار دارد و با سیستمهای خروجی آب مخصوص به خودش وظیفه پاکسازی کاسه توالت و هدایت درست آن به فاضلاب را دارد.
پس سیفون توالت چیست؟

سیفون توالت در حقیقت مکانیزم خروجی آب فاضلاب است که به ما این امکان را میدهد که اولا جلوی بو و برگشت آب فاضلاب را بگیرد، دوما جلوی بالا آمدن حشرات و جانوران موذی را بگیرد.
پس سیفون چیزی نیست که کسی آن را بکشد. اصطلاح کشیدن سیفون فقط در حد همان اصطلاح بوده و ریشه واقعی ندارد.
بیشتر مردم فرآیند استفاده از آن را با کشیدن سیفون عنوان میکنند که غلط است.
تا به اینجا متوجه شدید که سیفون و فلاش تانک چه فرقی باهم دارند.
فلاش تانک چیست؟
مخزنی است که برای تخلیه و تمیز کردن کاسه توالت فرنگی یا زمینی در خودش آب ذخیره کرده و با رها سازی یکباره این کار را انجام میدهد.
اغلب آنها در خودشان یک وسیله بالن شکل دارند که با آن ورود آب را به داخل مخزن کنترل میکنند. این وسیله نوعی فلوتر است که در کولرهای آبی نیز وجود دارند.
زمانی که مخزن پر میشود و فرد نیاز به استفاده از آن را دارد، با کشیدن اهرم کناری یا فشردن دکمه، دریچه زیر آن باز شده و کل آب آن به داخل کاسه هدایت میشود.
این فشار با نیروی گرانش زمین کار میکند. یعنی هیچ پمپی و امثال آن در کار نیست.
امروزه در آنها برخی تغییراتی به وجود آمده که سازندگان سعی میکنند میزان آب خروجی آن را تعیین کنند.
معمولا برای توالتهای معمولی خانگی فلاش تانکها به صورت تکی و برای جاهای شلوغ که پر شدن مجدد آن زمانبر خواهد بود، مخزنهای دوگانه طراحی میشود.
یعنی زمان استفاده فقط یک مخزن فعال است و زمانی که خالی شد، مخزن دوم در دسترس قرار میگیرد و دوباره مخزن اول شروع به پر شدن میکند و الی آخر.
این سیستم در مصرف آب صرفهجویی خواهد داشت، زیرا حجم مخزن کمتر از حالت معمولی میباشد.
فلاش تانک از کجا آمد؟
همان طور که در ابتدا هم گفته شد، فلاشتانکهای امروزی در قرن 16 میلادی تولید شد. اما با بررسی آثار به جا مانده از تمدنهای باستانی، مشخص شد پیشینه این دستگاه به 2500 سال قبل از میلاد مسیح بر میگردد.
تمدنهای باستانی مانند روم، این تکنولوژی را داشتند و رفتهرفته پس از سقوط آن به فراموشی سپرده شد.
تا اینکه در سال 1596 آقای سر جان هرینگتون، یک نوع برای ملکه الیزابت اول در کشور بریتانیا ساخت و آن را تحت عنوان یک اختراع ثبت کرد.
متاسفانه طرح وی در آن سال مورد استقبال قرار نگرفته و آن را مورد تمسخر قرار داند.
اما در کشور فرانسه این طرح مورد استقبال قرار گرفت.
این نوع بدین صورت بود که یک دریچه زیر مخزن قرار داشت که به محض باز کردن آن مانند انواع امروزی آب بصورت کامل در کاسه خالی میشد.
در سال 1738 میلادی یک نوع دریچهای توسط براندل ساخته شد و در سال 1775 الکساندر کامینگ یک مدل S شکل در بریتانیا طراحی کرد که امروزه تمامی آنها از این طرح ساخته میشوند.
در این مدل آب بصورت راکد و ساکن در کاسه آب باقی میماند که مانع خروج فعلی فاضلاب و البته خروج بوی بد فاضلاب به داخل توالت میشود.
در سال 1777 میلادی آقای ساموئل پروسر یک مدل پلانگر کلوزت را اختراع کرد. پس از آن آقای جوزپ برما در سال 1778 یک hinged valve را اختراع کرد.
در این سیستم قسمت پایین کاسه و سیستم دریچه شناور تانک را میبست. طراحی او بیشتر در قایقها استفاده میشد.
در سال 1819 آقای Albert Giblin جایزه اختراع 4990 بریتانیا را برای «مانع بدون سوپاپ ضایعات آبی بی صدا» دریافت کرد که در حقیقت همان سیستم سیفون تخلیه بود.
ما تا به اینجا به این موضوع رسیدیم که چرا اغلب افراد به تانک سیفون میگویند.
J.G. Jennings در سال 1852 میلادی یک دستگاه با یک ظرف کم عمق که در یک ساختار S شکل تخلیه میشد که قبلا هم مانند آن ساخته شده بود را اختراع کرد.
اما در سال 1880 یک کارخانه به نام Thomas crapper ، تانکهایی را طراحی کرد به آن Giblin گفته میشود.
پس از آنکه کارخانه، حکم سلطنتی بریتانیا را دریافت کرد، نام crapper با تانک یک معنی شد.
این کارخانه سیستم سیفون را برای تخلیه مخزن مرسوم کرد. بعضی از طراحیهای او توسط Thomas Twyford ساخته شد.
Thomas Twyford در سال 1885 میلادی اولین قطعه توالت چینی را با استفاده از سیفون flush-out طراحی شده توسط J.G JENNINGS ساخت و نخستین جت فلاش توالت در سال 1886 میلادی توسط Beaufort در چلسی انگلستان ساخته شد.
فلاش تانک چگونه کار میکند؟
معمولا تانک بدین صورت است که یک مخزن آب فلزی یا معمولا پلاستیکی در بالا کاسه زمینی یا بالای صندلی توالت فرنگی قرار دارد که با مکانیسم اتوماتیک پر از آب میشود.
سپس با کشیدن یا فشردن دکمه تخلیه آب با فشار بالا به درون کاسه ریخته و یا خالی میشود.
در بسیاری از مدلهای جدید بدین شکل است که آب در خود کاسه توالت فرنگی بصورت ساکن قرار دارد، به محض کشیدن دکمه تخلیه دریچه چاه توالت و خروجی تانک بصورت همزمان باز شده و فرایند پاکسازی انجام میشود.
استفاده از انواع تانک در توالت بسیار ضروری است.
امیدوارم در این مقاله فرق اصلی سیفون و تانک را متوجه شده باشید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.